Anecdotari
El 2012, l’associació veïnal de la Vall de l’Arrabassada va fer un tempteig per a rehabilitar la figura del GRIU dins del Seguici Popular. Finalment va ser incorporat oficialment a les Festes de Sta. Tecla del 2014.
Animal fabulós meitat àliga i meitat lleó. El cap, les urpes davanteres i les ales avalen la condició d’au del cel. Cos, potes posteriors i cua testimonien la terra.
L’elegància de la forma i la seva noblesa el convertiren en un emblema extraordinàriament significatiu tant en el cerimonial litúrgic de la celebració de Santa Tecla a Tarragona com de la reialesa de la Corona catalanoaragonesa. És l’al·legoria de la doble naturalesa de Crist, divina i humana, fet que li atorga forta preeminència.
La carcassa zoomòrfica del griu de Tarragona apareix reflectida en el sotacor de la sagristia de la catedral realitzada entre 1355 i 1360, que recull la festa de l’època. La seva iconografia també apareix en el primer protocol o consueta de les Festes de Santa Tecla de 1369 presidint l’altar major de la catedral. S’ha recuperat el 2014 gràcies a l’Associació veïnal Vall de l’Arrabassada i Músics
Tarragona és de les poques localitats que compta amb el Griu en el Seguici Popular, una característica que atorga més distinció a les Festes de Santa Tecla.
Fitxa tècnica
Ales: 8
Cua: 2
Total: 13
Altres portadors: 8
Músics: 10
Pirotècnics: 12
Total components actius de la colla: 45
- Correfoc de Sant Joan a Tarragona
- Festes del barri, primer cap de setmana de setembre.
- Santa Tecla, del 22 al 24 de setembre
Entitat administradora
Contacte
Fotos (4)
Vídeos (0)