Del 25 al 28 de gener, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya amb col·laboració amb Adifolk, organitza la segona edició del Som Cultura Popular, el fòrum que pretén viure la cultura en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i renovar el seu fons teòric a Sant Andreu del Palomar.
S’han programat una diversitat d’activitats culturals: exposicions, xerrades, actuacions, … seleccionades a partir de la crida realitzada.
Adifolk ha estat seleccionada com a col·laboradora de l’organització de la Mostra, en la producció, coordinació dels grups participants i dels diferents espais i àmbits.
FES-TE COL·LABORADOR!
Fem una crida a sumar-vos a l’equip d’Adifolk i col·laborar amb tasques de suport a regidories, acompanyament i assessorament de grups, … obert a totes aquelles persones majors de 18 anys.
Podeu enviar-nos la vostra proposta abans del proper 31 de desembre mitjançant el següent formulari: https://goo.gl/forms/FAKJnDUO4JHBIOhi1
SOM CULTURA POPULAR 2018
El Som Cultura Popular és un fòrum que pretén fer viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i revisar-ne el fons teòric.
L’èxit de la primera edició, amb més de 300 activitats i 13.000 participants fa que es repeteixi l’esdeveniment sempre amb la voluntat de fomentar el coneixement i l’intercanvi entre àmbits de la cultura popular i, al mateix temps, potenciar-ne la connexió amb el món acadèmic.
El Som Cultura Popular vol generar un autèntic trànsit d’idees i informació entre els diferents col·lectius de la cultura popular: les associacions, les entitats, el món acadèmic i els investigadors, sense oblidar fer partícip el públic general. I ho vol fer a través dels espais ja existents en la primera mostra, com el Museu Nòmada, les fires i les mostres, les presentacions i els debats, entre altres activitats.
Aquesta segona edició del Som Cultura Popular estarà dedicat a:
• L’educació i la cultura popular, amb l’exposició pública dels resultats inicials del Fòrum d’Educació i Cultura Popular. Recreació dels valors de la cultura popular al sistema educatiu en xarxa amb la societat.
• La cultura popular i el patrimoni cultural immaterial, on es pretén abastar les iniciatives, els elements i les pràctiques socials que formen part de les manifestacions no materials de la cultura, i analitzar els vincles que aquestes estableixen amb la producció de la materialitat cultural.
• La cultura popular i els processos de canvi social: gentrificació i transformació urbana. Analitzar el paper que el patrimoni cultural juga en els processos de transformació social, els quals poden esdevenir tant un camp de destrucció patrimonial com també d’aparició i/o producció de nous relats patrimonials.