Valoració molt positiva de la 43a Festa de la Fil·loxera

La 43a Festa de la Fil·loxera, celebrada el diumenge 8 de setembre, tanca l’edició amb una valoració molt positiva de les novetats introduïdes aquets 2024

La Festa de la Fil·loxera infantil, ajornada per la situació meteorològica, se celebrarà aquest dimecres 11 de setembre a les 12 h

Foto: Laia Mestres / Associació Festa de la Fil·loxera

L’Associació Festa de la Fil·loxera fa una valoració molt positiva  d’aquesta 43a edició, tot i la situació meteorològica que va fer aplaçar la festa infantil, i en destaca la bona acollida de les novetats d’aquest 2024.

Una de les novetats més destacades va ser l’estrena de la renovada Orquestrina, dirigida pel sadurninenc Ramon Castellví, que mantenia l’estructura instrumental, apostava pel so que oferia el baix elèctric i mantenia l’aposta per ser una formació integrada per músics penedesencs.

Aquesta nova Orquestrina arribava acompanyada d’una millora integral de la sonorització a la Plaça de l’Església que va permetre que els assistents a la Festa forméssin part d’una experiència més completa, independentment de la seva ubicació; unes millores que van estar coordinades per l’enginyer tècnic industrial, Josep Maria Riera, i l’empresa Sitec audiovisual.

La 43a Festa de la Fil·loxera ha estat marcada per les noves mesures de seguretat adoptades per l’Associació Festa de la Fil·loxera amb la implantació d’un Equip de Suport, de Prevenció, Coordinació i Primera Intervenció; així com la reorganització de la Plaça i la distribució dels elements de la Festa, per tal de facilitar l’entrada i sortida dels elements de foc i dels balls.

A més, es va potenciar un dels trets característics de la Festa: el foc. És per aquest motiu que la primera petada de fil·loxeretes va ser més potent; després que l’any passat ja s’estrenés un foc nou pel segon i últim atac de fil·loxeretes.

D’altra banda, la nit del 7 de setembre els carrers de Sant Sadurní d’Anoia es van tornar a omplir de groc per l’Escampada de fil·loxeretes, que va finalitzar a l’Era del Guineu on també hi van petar la Fil·loxera gran i els ceps.

Foto: Laia Mestres / Associació Festa de la Fil·loxera

Ajornada la Festa infantil

L’Associació Festa de la Fil·loxera va ajornar la Festa de la Fil·loxera infantil que s’havia de celebrar el diumenge, 8 de setembre, a les 12 h del migdia per la situació meteorològica. La nova data escollida per a la celebració de la Festa de la Fil·loxera infantil és el dimecres 11 de setembre, a les 12h.

La Festa de la Fil·loxera infantil es tracta d’una cercavila amb les versions infantils de tots els elements de la Festa. S’inicia a la plaça de l’Església i finalitza a la plaça de l’Ajuntament, on els més petits de la Festa celebren el seu Triomf Final. Durant el recorregut, els elements de foc (Fil·loxera, Fil·loxeretes i Ceps) fan servir pirotècnia adaptada a l’edat dels participants, i els grups de ball; Larves, Pagesos, Set Savis fan contínues parades per representar el seu ball.

Per aquest any 2024 l’Associació ha apostat per millorar la sonorització de la plaça de l’Ajuntament així com mantenir el ferm compromís amb el creixement de la Festa de la Fil·loxera infantil, que és el planter de la Festa. A més de treballar per continuar potenciant els balls que no tenen foc -Larves, Pageses i Set Savis-, els nens portadors dels elements de foc cremaran prop de 1.400 carretilles infantils.