Jornada Lúdico Bestial 2024

La Jornada Lúdico Bestial 2024 acollirà la 4a fira de Colles de Bestiari i també una gimcana organitzada per la Companyia de Jocs l’Anònima i el Museu de la Xocolata

El dissabte 14 de setembre de 10 h a 14 h a la plaça Comercial, tindrà lloc La Jornada Lúdico Bestial 2024 que enguany acollirà la 4a Fira de Colles de Bestiari, en la qual les diferents entitats podran mostrar algunes de les seves bèsties i oferir informació i marxandatge al públic assistent. 

La matinal de jocs de Bestiari es consolida com un dels esdeveniment lúdics importants de la ciutat durant la Jornada Lúdico Bestial. Una ocasió en que bèsties i jocs es troben, dialoguen i sobretot juguen. Els infants i els adults que vinguin a la plaça Comercial, podran gaudir d’un matí bestialment lúdic i amb xocolata de la mà de la Companyia de Jocs l’Anònima i el Museu de la Xocolata, que en aquesta ocasió se suma a la Jornada. 

Pel dissabte 14, proposen una estesa de jocs per la plaça Comercial, un parell de jocs al Museu de la Xocolata. El públic podrà participar o bé de manera lliure o bé participar d’una gimcana amb premi final! Si vols saber tots els jocs i en què consistirà la gimcana, clica aquí

Durant tot el matí, el programa de ràdio Fes Ta Festa, liderat per Amadeu Carbó, proposa entrevistes i xerrades amb convidats del món de la Cultura Popular. Durant el programa especial del Fes Ta Festa, es podran escoltar músiques i informacions bestials, així que si voleu saber què passarà, seguiu-lo en directe al Canal Youtube de Bestiari i al Facebook del Fes ta festa.  

Un dels plats forts de la Jornada serà la presentació de la tercera part del Glossari Bestial, amb nous signes específics en Llengua de Signes Catalana per la imatgeria festiva (LSC). El projecte pretén sensibilitzar i conscienciar l’àmbit de la cultura popular envers la importància de treballar per aconseguir una festa tradicional i popular més inclusiva. En aquesta ocasió, es presentaran 45 nous signes, sumant un total de 88 signes, que es poden consultar i aprendre a https://lsc.bestiari.cat/glossari-bestial 

Per acabar de vestir la Jornada, els Falconers de Barcelona oferiran una mostra de falcons i els tabalers dels Diables del Mercadal infernal un taller de percussió i una mostra de les seves peces més distingides. 

L’Agrupació Bestiari segueix amb l’objectiu que totes les activitats siguin inclusives. En aquesta ocasió, totes les activitats tindran intèrpret de llengua de signes, així com també, s’inicia l’adaptació de la cartelleria expositiva en braille.