Bestialment lúdic… i amb xocolata!

Diversió, història i tradició es troben en un esdeveniment adreçat al públic familiar i enguany, el Museu de la Xocolata s’afegeix a la trobada per endolcir-la encara més!

La matinal de jocs de Bestiari es consolida com un dels esdeveniment lúdics importants de la ciutat durant la Jornada Lúdico Bestial. Una ocasió en que bèsties i jocs es troben, dialoguen i sobretot juguen. Els infants i els adults que vinguin a la plaça Comercial el dissabte 14 de setembre, podran gaudir d’un matí bestialment lúdic i amb xocolata de la mà de la Companyia de Jocs l’Anònima i el Museu de la Xocolata! 

Què ens proposen la Cia de Jocs l’Anònima i el Museu de la Xocolata?

“Sabeu que a Barcelona està prohibit fer volar estels des del 1714? I per què? Direu. Els defensors de la muralla de la ciutat es comunicaven fent servir aquest joc, els colors, l’alçada… tot un llenguatge que els atacants desconeixien. Aquest fet, entre d’altres va fer que la ciutat resistís durant tant de temps a l’invasor, per això quan van ocupar la ciutat van prohibir fer volar estels, prohibició que encara ningú a derrocat… potser ja seria hora, no? Doncs el dissabte fabricarem i farem volar estels a un lloc emblemàtic de la nostra història.

Funcionament dels jocs i la gimcana

El públic podrà participar o bé recorrent lliurement els jocs que hi haurà als diferents espais, o bé participant de la gimcana. Alguns dels jocs que trobareu a la plaça Comercial seran:

  • Io-io, a càrrec de l’associació Catalana de io-io
  • Baldufes, caça boles a càrrec de l’Anònima
  • Cordes i gomes de saltar, a càrrec de l’Anònima
  • Passe trape, equilibri amb bola,… a càrrec de l’Anònima
  • Saquets

Aquells qui participin de la gimcana hauran de recollir un carnet a la carpa de Bestiari o de l’Anònima de la plaça Comercial o al Museu de la Xocolata. Tant la plaça Comercial com el Museu de la Xocolata seran punt d’inici i final de la gimcana, per tant, podeu decidir per on començar.

Els participants hauran de completar tots els jocs indicats al carnet, que el dinamitzador del joc anirà marcant conforme els vagin realitzant. a una carpa de l’Agrupació o punt de l’Anònima o Museu de la Xocolata. Un cop completat el carnet es pot lliurar a qualsevol dels punts indicats abans (no cal que sigui el mateix lloc a on s’ha recollit) i es rebrà un obsequi per cada carnet lliurat degudament ple.

I quins seran els jocs de la gimcana?

Al Museu de la xocolata podreu jugar aljoc de cacauelé, el gran joc tradicional africà però fet amb llavors de cacau. I a la plaça Comercial…

  • Taller d’estels, a càrrec de l’associació d’estels de Barcelona
  • Punteria cacauetera, a càrrec del Museu de la Xocolata i l’Anònima
  • Aixecada de càntirs, a càrrec dels amics del càntir d’Argentona
  • Rutlles, a càrrec de l’Anònima
  • Tres en xocolata, a càrrec del Museu de la Xocolata i l’Anònima
  • Un parell més de jocs a triar de la proposta general

La Companyia de jocs l’Anònima i la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals, representada per l’Associació amics del càntir d’Argentona, Associació Estels de Barcelona, Associació Catalana de io-io, s’encarregaran de la presència i dinamització dels jocs.