Les festes de Barcelona compten sempre amb les exposicions que fa la territorial de Barcelona de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular, de temàtiques diverses i amb peces úniques sempre. Enguany per commemorar el setè centenari de la celebració del Corpus de Barcelona la proposta és portar diferents figures d’imatgeria zoomòrfica amb un valor important pel país, tot fent una exposició per a tots els públics: amb formats físics, audiovisuals i digitals.
És per això que s’usa el Born Centre de Cultura i Memòria per poder exposar la Cucafera de Tortosa, l’Àliga de Girona, el Bou de Barcelona, la Mulassa de Reus i el Drac de Vilafranca del Penedès, com a bèsties amb la seva importància i posant la festa en el panorama festiu de gran part de Catalunya: l’Ebre, el Camp de Tarragona, el Penedès, Barcelona i Girona. Totes elles són figures cabdals per entendre la importància del Corpus en la gènesi de la nostra festa actual i de la societat festera del país. I per cert que la intenció és que les bèsties no estiguin soles, es vol compaginar aquesta exposició amb algunes peces històriques que ens ajudaran a fer entendre el bestiari a la ciutadania: el cap de l’àliga de Cervera, el cap original de la Patum infantil de Berga i el cap antic del bou de Solsona.
Del 7 de febrer al 21 del mateix mes, el Born es convertirà en la seu del bestiari, compartint aquesta exposició d’El Corpus és BESTIAL! hi haurà tota una altra exposició del bestiari infantil de la ciutat comtal, demostrant que és cert que la imatgeria és ben viva i que aquests 700 anys no són res pel que li espera a les nostres figures festives.
(Foto: Àliga de Girona / Font: Facebook Fal·lera Gironina)