Els detalls sobre la investigació es detallaran en una publicació sobre els elements festius de la ciutat
Descoberta a Vic la imatge més antiga d’un lleó del seguici festiu. La troballa va ser realitzada per Rogeret Albert, membre de la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants i dels Geganters de Vic, en un manuscrit de l’arxiu episcopal de la capital osonenca. La documentació revela que la figura anava acompanyada dels anomenats “salvatges”, persones disfressades amb màscares, porres i escuts ja documentats a Vic l’any 1601.
Segons la descripció que acompanya la imatge del lleó, aquest va ser encarregat pel gremi dels blanquers i pellaires en motiu del trasllat de les relíquies de Sant Llucià i Sant Marcià, antics patrons de Vic, que es va realitzar el 17 d’agost de 1664. Amb aquest desobriment, ja són set els lleons del seguici festiu documentats a Vic entre 1601 i 1801. Seguint aquest fil històric, Albert ha avançat que “està previst que el 2020 el lleó torni a dansar pels carrers de la ciutat”. Actualment, el seguici festiu està conformat per per l’àliga, el bou, la mulassa i els cavalls cotoners.
En l’acte de presentació de document, dimecres 13 de març a l’Arxiu Municipal de Vic, els investigadors Francesc Rocafiguera i Joan Miquel Merino van anunciar que estaven treballant en un llibre sobre la imatgeria festiva de la ciutat. En l’obra s’explicaran els detalls de la investigació que ha permès conèixer la imatge del lleó i també es donaran a conèixer informacions desconegudes sobre els entremesos i elements festius històrics de Vic. Es preveu que el llibre podrà presentar-se durant les festes de Sant Miquel.
Font: Tornaveu.